Beerbliotek kan gasa på för fullt igen

Adam Norman berättar att Beerbliotek fick permittera all personal när pandemin slog till. Foto: Ronny Karlsson

När coronakrisen slog till i våras permitterade Beerbliotek all personal. Men efter fyra månader gick personalen upp i fulltid igen och nu är det full fart på produktionen.

– Vi permitterade alla. Ägare, sälj och produktion fick bara jobba 60 procent. Sen fick alla hoppa in där de kunde för att hjälpa till, så sälj jobbade i produktionen när det inte fanns så mycket för dem att göra, säger Adam Norman på Beerbliotek.

Även bryggeriets tap room drabbades och fick stänga helt under en tid.

– Det var ett osäkert läge och vi ville skydda produktionen, men vi ville även stödja pubarna. Tap room är inte vår primära business och vi tyckte att det var bättre att pubarna fick kunderna så fokuserade vi på att producera.

Nu är bryggeriets tap room öppet som vanligt igen sedan sista veckan i juni. Men man har utökat verksamheten och flyttat in bord på lagret för att kunna sprida ut besökarna mer.

– Det är enklare att hålla koll nu och folk är bättre att hålla avstånd.

För Beerbliotek blev det faktum att man fanns på Systembolaget viktigt.

– Vi har alltid haft en rullande uppsättning öl hos bolaget där vi byter olika öl i det lokala sortimentet. Och vi har under här perioden tappat upp 95-98 procent av produktionen på burk till Systembolaget.

– Men nu börjar vi köra fat igen, så det börjar sätta fart även på den sidan.

Adam har inte sett någon större ökning av folkölsförsäljningen till butik under våren och sommaren, däremot är det fler som köper folköl direkt från tap room nu.

– Det har hjälpt lite grand, men det det är ingen jättestor skillnad.

I augusti stängde Beerbliotek helt för renovering. Det tog tre veckor innan produktionen kunde återupptas igen.

– Vi byggde upp lager innan så personalen fick offra lite julisemester för att lösa det.

Framöver kommer det flera spännande öl från Beerbliotek, enligt Adam Norman.

– Det är flera collabs på gång. Nästa vecka kommer Arvid Saltin på Apex hit. Han gjorde praktik hos oss och det ska bli kul att göra öl tillsammans nu när han har blivit proffs.