Nu kommer IPA:n som liknar champagne

Är detta den nya IPA-trenden? Flera bryggerier i Kalifornien har börjat brygga extra torra india pale ales som ger en känsla av champagne.

De senaste åren har india pale ale blivit superpopulärt båda bland ölnördar och mer vanliga öldrickare. Framför allt är det New England- IPA som vuxit stort på senare tid. Den grumliga och betydligt mindre beska IPA:n har fått många supportrar.

Men nu kommer kanske nästa trend när det gäller india pale ale och då handlar det om humlig öl som påminner om champagne. Först ut med den typen av öl var Social Kitchen & Brewery i San Fransisco och därefter har Cellarmaker, Triple Voodoo, Flatland Brewing och Drakes bryggt liknande öl.

Social Kitchens öl har fått namnet Hop Champagne och beskrivs som en Extra Brut IPA. Champagnekänslan tas fram genom att tillsätta enzymer som äter upp mer socker än vanligt. Det skapar en torr och krisp känsla på ölet.

Flatlands grundare Andrew Mohsenzadegan tror på den nya ölstilen.

– Det blir en bra kontrast för jag tror att att folk söker efter torrare öl även om många just nu är i en fas där de gillar New England-IPA, säger Mohsenzadegan till sajten The Sacramento Bee.

Han berättar också att Flatland ska släppa en pilsner bryggd på samma sätt och hoppas att den ska bli en uppskattad sommaröl.

Läs hela artikeln här.