Nu är Sahtipaja halvvägs på drömresan

Bildspel

Bild 1 av 5

Besöket hos Superstition var en av höjdpunkterna under första veckan. Här Timo och Johannes Krjukoff tillsammans med Jeff Herbert från Superstition.

 

Nu är drömresan halvvägs för Timo och Johannes Krjukoff på Sahtipaja. Här följer en rapport om deras äventyr.

Efter att ha flugit till San Fransisco gjordes det första av många samarbeten med amerikanska bryggerier hos Rabbits Foot.
– Här började vi vår resa genom att smaksätta en färdig cyserbas. Cyser är ett mjöd bryggd med äpplejuice. Det blev en Tom Yum soup-inspirerad smaksättning och Tom Yum är en thailändsk soppa med smak av citrongräs, galangal, kafirlimeblad, berättar Johannes Krjukoff.
I Los Angeles blev det bland annat ett besök hos The Bruery, men nästa samarbete gjordes i San Diego. Där blev det också ett mjöd, denna gång i samarbete med Lost Cause Meadery.
Därefter blev det ett besök hos Alesmith.

– Under vissa dagar i veckan kan man ha tur att få besöka deras hemliga taproom, The Anvil & Stave, där de serverar olika mindre fatprojekt. Där har man även möjligheten att få en förvald blend eller skapa sin egen blend av ölen som finns på fat, säger Johannes Krjukoff.

Dagen efter bar det av österut, till Arizona och Superstition Meadery.
– Där bryggde vi också en cyser där vi använde både honung och äpplejuice från Arizona. Den skall sedan smaksättas med mexikanska hatch chilis, säger Johannes.
I Phoenix blev det sedan ett öl som skapades, även om det var honung inblandat även här.
– Med Wren House Brewing gjorde vi en Braggot-DIPA, där hälften ska läggas på fat och hälften kommer att torrhumlas. Braggot är ett öl gjort med honung, säger Johannes.

– Där ville vi skapa den traditionella karamellsmaken i en DIPA med vanlig honung och med honungsgranulat, kommenterar Timo Krjukoff.

En halvtidspaus blev det sedan i Denver, där Sahtipaja var med på Shelton Brothers stora ölfestival. Det kommer en rapport därifrån och även från andra delan av USA-resan här på Beernews.

Här ovan ser du bilder från den första veckan.