Nikola drömmer om jullåt med Bob Dylan

BRYGGARENKÄTEN

Nikola Sarcevic och hans Mikrofonbryggeriet har haft ett spännande år. Här kan du läsa mer om det när han svarar på våra enkätfrågor.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?

– 2018 var ett händelserikt år med mycket bra och kul som hände! Bland annat att jag började släppa mina första öl på burk, började sälja på Systembolaget, exporterade mina första öl, medverkade vid mina första internationella ölfestivaler, började jobba med BeerMe, flera roliga samarbets-öl med bryggerier som t.ex Omnipollo, Brewski, Dugges, Morgondagens och Spike. Årets höjdpunkt var Brewskival.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?

– Tror jag kommer landa på strax under 30000 liter under 2018. Hoppas kunna brygga mer än 40 000 liter under 2019. Helst mycket mer.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.

– Det finns så många bra just nu i Sverige men en favorit är Brekeriet. Jag tycker dom har en unik position i landet då dom gör grymma suröl i hyfsat stora volymer med en spännande process och spännande jäst- & bakteriekulturer. De är förebilder för mig.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?

– Det känns som det börjar bli trångt på den svenska marknaden då det finns väldigt många bryggerier idag. Utmaningen blir att förhålla sig till den ökade konkurrensen.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?

– Eventuellt att flytta in i en större lokal. Vore kul men högst oklart om eller när det blir så.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?

– Bob Dylan. Vem vet, vi kanske skulle bli småfulla och skriva nästa års stora jullåt tillsammans.