Nazister satte eld på Spendrups flaggor

Nazister brände upp de flaggor som hängts upp av Spendrups. Foto: Pixabay.

Nazister stal Spendrups Pride-flaggor och postade sedan en film där flaggorna brändes upp. Men bryggeriet ger sig inte.

Det är inte alla som uppskattar Pride och människors lika värde. I fredags kväll tog sig en grupp från Nordiska Motståndsrörelsen till Spendrups bryggeri i Grängesberg. Man rev ner de Pride-flaggor som hängts upp och satte eld på dom. Motståndsrörelsen tog på sig dådet och postade även en film där man sätter eld på flaggorna.

– Vi flaggar ju för att vi står upp för människors lika värde och är ett företag som alltid har trott på det där med mångfald och styrkan i människors olikheter. Vi stödjer ju det som hbtq-rörelsen står för och uttrycker till exempel det med att flagga under Prideveckan. Så det är ju en attack mot allt vad vi står för, säger HR-direktören Einar Botten på Spendrups till Aftonbladet.

Bryggeriet tänker dock inte ge sig. Nya flaggor är beställda och de kommer att hängas upp lagom till att Europride drar i gång i Göteborg 14 augusti.

Även i Stockholm inträffade en attack mot Prideflaggor på ett ölställe. Det var Folk & Friends på Kungsholmen som attackerades av en ensam man, som ville riva ner deras Pride-flagga. Det satte dock Alli McCleary-Olin stopp för. Mannen gick till attack men McCleary-Olin stod på sig och till slut kunde mannen gripas av polis.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Nazister satte eld på Spendrups flaggor

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer