Mysigt och lyxigt hos Stone i Escondido

Bildspel

Bild 1 av 5

Sten är, kanske inte helt överraskande, återkommande i det det stora lyxiga bygge som utgör Stone World & Bistro Gardens i Escondido norr om San Diego. Foto: Ronny Karlsson

Är Stones lyxbygge i Escondido världens bästa ölställe? Ja när det gäller atmosfär och miljö så finns det få konkurrenter.

Själva öllistan håller mycket hög klass, men det är faktiskt inte den som imponerar mest när du kommer till Stone World Bistro & Garden i Escondido, cirka en halvtimmas körning norr ut från San Diego.

Det är miljön och hela lyxbygget som fascinerar mest. Detta är nog det ölställe i världen som ger mig mest känsla av lyx, utan att för den skull bli pompöst eller för del delen superdyrt.

Inomhusdelen av baren är byggd i sten, ganska mörk även mitt på ljusa dagen, och det skapas en avslappnad miljö redan från start.

Den enormt stora utomhusdelen är sedan otrolig. Efter de första borden utomhus kommer du till en grusgång som tar dig ett varv runt den enorma utedelen och här kan du slå dig mer bredvid små vattenfall eller i en lummig lite avskild del bland palmer och andra träd.

Ölen då? Ja Stone levererar även där. Runt 20 öl finns från deras eget bryggeri, och det mesta är småbatcher som bara finns på detta ställe.

Gästlistan innehåller öl från bland annat Wakefield, Russian River och Firestone Walker.

Missa inte detta, men se till att ha tid på dig. Du kommer nämligen vilja vara kvar ett bra tag.