Minifestivaler blir av trots gillets avhopp

Fyra bryggerier i stället för upp till tio blir det när Lindholmen Street Food Market kör minifestivaler trots att gillet hoppat av.

I veckan ställde Gothenburg Brewers Guild in sina festivaler. Nu kör Lindholmen Street Food Market en egen mindre variant i stället.

28 bryggerier på tre helger skulle det ha blivit i september. Men i måndags bestämde sig Gothenburg Brewers Guild för att ställa in alltihop.

Det innebar att Lindholmen Street Food market stod med tre lediga helger helt plötsligt och för att lösa det problemet så kör man nu en mindre variant själva.

– Vi bjuder in fyra bryggerier per lördag tillsammans med lite goa DJs, säger Daniel Slättberg på Lindholmen Street Food Market.

Anledningen till att gillet ställde in festivalerna var pandemin.

– Det var inget lätt beslut att ta. Orsaken är covid-19 och den osäkerhet som fortfarande finns kring den. Samt säkerheten och hälsan hos alla inblandade, sa Darry De Necker på gillet då.

Daniel Slättberg menar att det inte ska bli några problem med det nya upplägget, som egentligen liknar deras vanliga upplägg. Bara att det är lite fler bryggerier än vanligt.

– Vi har våra restriktioner som vi försöker sköta snyggt på alla vis, säger Daniel Slättberg.

Det blev stressigt för honom när bryggerierna försvann och han nu måste jaga efter dem.

– Förstår inte alls vad du menar, säger Daniel och skrattar.

– Men vi har goda relationer med väldigt många bryggerier så det ska nog gå jättebra det här.

Än så länge har han inga klara och det första datumet är redan den 4 september.

– Vi fick precis reda på det och försöker att lösa situationen nu.

De datum som gäller är alltså 4, 11 och 18 september.