Hård kritik mot bryggeri när sjuk anställd jobbade

Ohiobryggeriet Inside the Five har råkat i blåsväder efter ett besök av politikern och trumpanhängaren Josh Mandel . På Twitter berömde han en anställd som kommit till jobbet sjuk.

Ohiobryggeriet Inside the Five har råkat i blåsväder efter ett besök av politikern och trumpanhängaren Josh Mandel . På Twitter berömde han en anställd som kommit till jobbet fast hon var sjuk.

Josh Mandel är känd för att vid flera tillfällen försökt och misslyckats med att bli senator i USA:s senat och likt den förre presidenten gjorde innan han blev avstängd kommunicerar han gärna via Twitter.

Men den här gången gick det inte så bra. Mandel la upp en bild på Twitter och berömde en av de anställda på bryggeriet Inside the Five för att hon gått till jobbet fast hon var krasslig.

– Trots att Brianne var sjuk i dag kom hon till jobbet idag för att hon visste att det var ont om serveringspersonal. Det är den typen av anställda som gör vårt land starkt, skrev han bland annat.
Här är Mandels Tweet.

Det dröjde inte länge innan Inside the Fives sociala medie-platformar kokade över av negativa kommentarer. Att låta en sjuk person jobba med såväl annan personal som kunder i pandemitider var inte den bästa marknadsföringsmetoden.

Bryggeriet stängde snabbt sina sidor på Facebook och Twitter, som innan den här händelsen nästan bara hade positiva kommentarer och recensioner.

– Ärligt talat, jag hade inte en aning om vem han var innan idag, sa Chris Morris, en av delägarna när han uttalade sig i en lokal tv-kanal .

– Tydligen tog han en bild med en anställd och postade vad hans politiska agenda nu än är på sociala medier. Vår policy är att anställda ska informera ledningen innan de kommer till jobbet. Så fort vi fick reda på vad som hänt skickade vi hem den anställda.

Mandel uppskattade inte Morris kommentarer och svarade på Twitter.

– I stället för att ge upp inför mobben borde du ta tillbaka din anställda och ge henne en löneförhöjning. Medan andra sitter hemma och får lön för att göra ingenting tog sig Brianne till jobbet.

Läs mer här.