Lyckat år räddningen för All In Beerfest

Ett förlustår till och All In Beerfest hade varit ett minne blott. Men årets upplaga blev en succé både besöksmässigt och ekonomiskt.

– Nu kör vi vidare, säger Pelle Frost.

För ett par veckor sedan arrangerades All In Beerfest för fjärde året. Festivalen har blivit mycket populär bland ölintresserade. Men ekonomiskt har det varit tyngre.

– Om vi hade gått back i år också hade vi nog inte orkat mer. Det blir en stor belastning på oss i samband med festivalen, säger Pelle Frost på All In Brewing.

Det fjärde året vände det dock för arrangörerna.

– Vi hade högre lokalhyra än förra året, men det gick bra ändå. Vi hade cirka 700 fler besökare i år och det betydde mycket. Allt är inte ihopräknat ännu men det ser ut att bli en ordentlig vinst, säger Frost.

Nu är ambitionen att jobba vidare med festivalen och försöka göra den ännu bättre. Bland annat ska festivalgeneralen Lina van der Zwan jobba heltid i stället för halvtid med festivalen.

Om festivalen blir kvar i Eriksbergshallen finns också möjlighet att ta in cirka 100 besökare till per pass.

– Nu var det som mest cirka 1000 personer inne samtidigt som mest. Vi vill inte ha det så jättemycket större.

Det ekonomiska överskottet kommer också att kunna användas till det som på sikt är All In Brewings stora mål. I dag brygger man sina öl hos Lycke bryggeri och har hittat ett bra samarbete. Men på sikt vill man ha sitt eget bryggeri.

– Det har alltid varit en ambition, säger Frost.