Lyckad premiär för bred dryckesmässa

Bildspel

Bild 1 av 12

Kramkalas blev det när Bengan Flemark mötte Magnus Jonasson från Malmö Brewing.


 

Det bjöds på en mängd lokalproducerad dryck i Malmö i helgen. En dryckesmässa med en massa olika drycker lockade många besökare.

Det var bland annat Skånes Dryckesproducenter som stod bakom mässan, där man samlade en massa olika lokalproducerade drycker under samma tak på Folk, Mat & Möten i Malmö.

Den som ville prova olika typer av drycker, givetvis bland annat öl, fick verkligen chansen under lördagen.

– Vi är absolut nöjda med dagen, och jag skulle tro att vi hade runt 500 besökare, säger Jakob Thomsgård som var med i arrangörsstaben.

De skånska bryggerier som fanns på plats fick chansen att träffa kollegor som skapar andra drycker, och fick också träffa bland annat vinintresserade personer som kom till mässan.

– Det blev en bra chans för branschen att träffas. Oftast träffar man bara de som producerar samma drycker, säger Thomsgård.

En hel del föreläsningar genomfördes under dagen och såväl besökare som utställare verkade nöjda.

Nu räknar arrangörerna med att kunna skapa fler liknande mässor.

– Jag tror och hoppas att den kommer tillbaka. Det finns fler dryckesproducenter än de som var på plats nu, så man skulle kunna tänka sig att genomföra festivalen två gånger per år och ha lite olika utställare. Men vi ska sätta oss ner och analysera den här mässan först, och se vad vi kan göra ännu bättre, säger Thomsgård.