Lokalt fokus på ölet när öst mötte väst

Bildspel

Bild 1 av 4

Linus Pilebrand och Joel Heidecke bryggde en saison som bland annat innehöll lokalproducerad honung.


 

Lokala ingredienser. Det var i fokus när GBG Brew reste till Öland för att brygga öl med Fireside Inn.

Det var faktiskt första samarbetsölet för båda bryggerierna. GBG Brew är Göteborgs Nya Bryggeris varumärke där man tar ut svängarna lite mer, och Fireside Inn har haft sin verksamhet i gång på Öland sedan 2015.

– Min pappa var från Färjestaden på Öland och jag har spenderat i princip varje sommar sedan barnsben på ön så att få komma hem och brygga öl ihop med ett öländskt bryggeri, med öländska råvaror känns oerhört roligt, kommenterar Linus Pilebrand på GBG Brew.

Fireside Inn är ett gårdsbryggeri som dessutom har en BBQ-restaurang, och det var maten och ölen där som fick Pilebrand intresserad för något år sedan. När de båda bryggerierna sedan hamnade bredvid varandra på ölfestivalen i Kalmar tidigare i år, kom planerna på att brygga öl tillsammans.

Ölet blev en saison med vete och honung, och ingredienserna var lokala. Honungen kom från Mittlandsgården och vetet från Isägrde på Öland.

Om ett par veckor blir det premiär för ölet och förutom servering i restaurangen på Öland ska också några fat dyka upp i Göteborgstrakten.