Linda fick sin drömöl bryggd på Dugges

Linda Odinge säger att hon framför allt uppskattar lager, men att surisar och ale slinker också ned. Stout är inget för henne, men det uppskattar däremot Robin Grahn. Foto: Peter Lindh

En suris påhittad en kväll ute i Göteborg inspirerad av en drink. Dugges Dream Beer bryggdes igår och på plats fanns förstås kvinnan bakom ölidén.

Tidigare i höst hade Dugges en tävling där de uppmanade sina följare att komma med förslag på vad de trodde skulle bli ett drömöl. Fyra av de inkomna förslagen gick till final och där utsågs en suröl med basilika, lime och chile till vinnare.

Rebecca Norman på Dugges förklarar bryggningen för Robin Grahn och Linda Odinge under överinseende av Emma Krysell, som är den på Dugges som ansvarar för tävlingen. Foto: Peter Lindh

Linda Odinge satt på en pub tillsammans med Robin Grahn när hon kom hur hennes drömöl skulle se ut.

– Vi var ute på Andra Långgatan och kände oss kreativa, berättar hon.

– Den grundar sig på en drink som jag tycker är väldigt god på restaurangen Toso i Göteborg, men med vattenmelon då.

Koket är på gång när Beernews hälsar på. Foto: Peter Lindh

Även Robin fick följa med på bryggningen hos Dugges.

– Jag skickade också in ett bidrag på en peanut butter jelly stout, säger han och åtminstone en i Dugges personal ohhar i bakgrunden.

Linda är inte ny i ölbranschen. Hon har jobbat på ett bryggeri Falkenberg tidigare.

– Jag var på säljavdelningen på Carlsberg, det var ganska mycket större än Dugges …

– Men det är kul att se hur det går till här, även om jag mest ser fram emot resultatet.

Det får hon vänta på drygt en månad, preliminärt ska lansering ske på Dugges Pils den 10 december.

– Vi ska ha julfest med företaget då, vi får se om jag kan dra med dem till Pils. Men då fyller vi nog hela stället.