Nyheter

Li vill dricka öl med en musikikon

Li Johansson känner de flesta igen från Taproom och Malmö Brewing. Här kommer hennes svar på våra sommarfrågor.

Li Johansson är en flitig besökare på festivaler både i hemtrakterna och utomlands. Men en av favoritefestivalerna har hon själv varit med och ordnat.

1. Vilket är ditt allra bästa ölminne?

-Vår egen belgiska ölfestival, våra resor till USA med Anders Hansson och Thomas Fransson) där vi gjorde några collab-bryggningar med olika bryggerier.

2. Vilket är ditt favoritbryggeri i världen? Varför tycker du det?

– Har inga favoriter, men måste jag säga någon blir det Jeff Bagby. Han är så jäkla bra på det han gör och dessutom en kul kille som vi har gjort en del collab med.

3. Hur många bryggerier finns det i Sverige om tre år? Motivera ditt svar.

– Sverige har inte peakat än det finns många duktiga bryggare där ute. Dom sitter bara och tänker ut hur dom ska våga och starta, alltså inte Om utan Hur.

4. Vilken är den allra bästa sommarölen? Vad gör den så bra?

– Den här sommaren blir det en välbalanserad/humlad lager eller pilsner. Törsten och öl- humlebegäret släcks klockrent.

5. Vem i hela världen skulle du allra helst vilja dricka en öl med? Varför?

– Jag vet att folk kommer att tycka att jag låter gammal och har dålig musiksmak men det skiter jag i. Cher hon är så in i baljan cool och hon bryr sig inte om vad andra tycker. En erfaren madam med mycket skinn på näsan.

6. Vilken är den bästa ölfestival du varit på? Vad gjorde den festivalen så bra?

– Budapest var jäkligt rolig och liiiiite galen. Wakefield var kul på ett annat sätt där var så många som bryggerier som man bara hört talas om. Där blev jag lite starstruck. Men återigen vår egen belgiska ölfestival var inte fy skam den heller.