Lång väntan på pengar till välgörenhet

Välgörenhet är ofta något som bryggerierna vill ställa upp på. Men hur är intresset egentligen när rubrikerna är borta och det är dags att betala?

Den frågan kan man ställa sig efter att Sierra Nevada nu gått ut och efterlyst betalning för deras välgörenhetsprojekt med ölet Resilliance IPA.

Det var efter förra årets allvarliga bränder som Sierra Nevada bryggde ölet och bestämde sig för att skänka överskottet till brandoffren. Samtidigt erbjöd man andra bryggerier att göra samma sak, man delade med sig av receptet och nästan 1500 bryggerier svarade att de ville vara med.

Nu har Sierra Nevada börjat att kontakta de deltagande bryggerierna för att se hur det har går, Så här långt har nämligen bara hälften av de cirka 1500 skickat pengar.

– Vi är hoppfulla och räknar med att pengarna kommer in så att vi kan fortsätta med vårt arbete för brandoffren, säger Sierra Nevada i ett pressmeddelande.

Bränderna krävde 85 dödsoffer och 10000-tals blev utan hem. Bränderna var en av de större katastroferna i Kalifornien på många år.