Krockade med över fyra promille i blodet

Kvinnan körde bil med 4,2 promille i blodet. Genrebild. Foto: Pexels.com

Andra hade dött av alkoholförgiftning, men en kvinna i Kungsbacka inte bara överlevde 4,23 promille, hon lyckades också sätta sig i en bil och krocka den.

Att ha 4,23 promille i blodet skulle vara den dödlig dos för många människor och polisen Hans Quant berättar för Norra Halland att det är mycket ovanligt med så höga koncentrationer.

– Det är fruktansvärt mycket. Där har vi ett allvarligt alkoholproblem. Människor som inte är alkoholiserade hade aldrig haft så många promille för då hade man varit död, säger han till tidningen.

Han säger också att de flesta är väldigt berusade redan vid 1,5 promille alkohol i blodet.

– Gränsen för att ett brott ska räknas som grov rattfylla är en promille. Att någon har över fyra promille är extremt ovanligt.

Men kvinnan i det här fallet hade alltså en bra bit över fyra promille.

– Det finns knappt. Då är det de riktigt grova alkoholisterna eller någon som lider av någon sjukdom som gör att de inte tål alkohol.

– Jag har varit polis i kanske 40 år och har en eller två gånger varit med om att någon haft över fyra promille, fortsätter Hans Qvant.

Kvinnan lyckades trots sin berusning köra bil, om än vingligt, genom centrala Kungsbacka. Under sin framfart kolliderade hon med en lyktstolpe, trafikskyltar och andra bilar innan färden tog slut.

Läs mer här.