Kultbandet får eget öl till sin comeback

De är ett av Sveriges viktigaste band när det gäller death metal. Nu får Dismember dessutom sitt eget öl i samband med comebacken i oktober.

Det är bryggeriet Macken som ligger bakom ölet som har fått namnet ”Like An Ever Flowing Stream” och beskrivs som en death lager av bryggaren Andres Furukawa.

Han har tidigare gjort ett öl även för bandet Entombed och får nu hylla ett annat av sina absolut favoritband.

– De banden var mina favoriter under 80-talet och en av anledningarna till att jag faktiskt flyttade till Sverige. Jag växte upp med death metal från Stockholm, säger Furukawa.

Ölet är som sagt en lager och har fått en lite rödare färg som ska matcha den lava som finns på etiketten. Ölet kommer att ha sin premiär på ett releaseparty på Debaser Brooklyn Bar i Stockholm 10 oktober.

Ölet kommer också att vara möjligt att prova under Scandinavian Deathfest på Kraken Sthlm samt Slaktkyrkan i Stockholm.

– Det ka bli kul att ha med ölet där, det kommer folk från hela Europa till festivalen. Sedan kommer ölet också att säljas på olika barer, säger Furukawa.

Dismember splittrades 2011 men gör nu alltså comeback med sin originaluppsättning. Den består av Robert Sennebäck, sång, Matti Kärki, sång, David Blomqvist, gitarr, Richard Cabeza, bas samt Fred Estby, trummor.