Kenneth fick chans att brygga vinnaröl

Bildspel

Bild 1 av 4

Kenneth Alexandersson vann höstens klubbmästerskap hos Gothia Hembryggarförening. I helgen bryggdes hans öl på Electric Nurse av Peter Robertsson.

I höstas vann Kenneth Alexandersson Gothia Hembryggarförenings klubbmästerskap. I helgen fick han chansen att brygga vinnarölen hos Electric Nurse.

Det var första gången som Alexandersson var med om en bryggning på ett kommersiellt bryggeri.

– Det är en kul grej, det ska bli spännande, sade han innan det var dags att sätta i gång.

Det var i samband med Gothias klubbmästerskap i oktober som medlemmarna röstade fram Kenneth Alexanderssons öl till vinnare. Nu var det alltså dags att brygga den i lite större skala. Han träffade Peter Robertsson och Ida Engström på bryggeriet vid Landvetter och sedan var det bara att köra i gång.

– Det är roligt att kunna samarbeta på det här sättet, sade Engström.

Gothia Hembryggarförening bilades i slutet av 2013 av just Ida Engström tillsammans med Simon Svensson. Föreningen blev snabbt populär och idag finns uppemot 70 medlemmar. Det här var första gången som det vinnande ölet vid klubbmästerskapet bryggdes i större skala.

– Det är en pale ale med råg, men den har inte fått något namn ännu, säger Alexandersson.

300 liter bryggs av ölen och det blir premiär under Gbg Beer Week, då den kopplas på hos Brewers Beer Bar. Ölen kommer också att finnas på En Öl o Whiskymässa.