Jästvänlig satsning ska ge mer kunskap

Jäst är i fokus när Craft Beer Conference genomförs i Malmö för andra året. Tre internationella föreläsare är inbjudna.

Konferensen genomförs 9 mars, dagen före Malmö Öl & Whiskyfestival startar. Premiären i fjol blev lyckad och nu är alltså konceptet tillbaka.

De tre föreläsarna har alla ett gediget förflutet inom ölvärlden.

Jamil Zainasheff driver Heretic Brewing i Kalifornien. Han har gett ut en bok om jäst, skriver i olika tidningar och har ett eget radioprogram på The Brewing Network i USA.

Troels Prahl är chef för White Labs forskningsenhet i Kalifornien, har tidigare jobbat som bryggare och är doktor i bioteknik.

Deniz Blige är doktor i bryggeriteknik vid Berlins Tekniska Högskola. Han är avdelningschef på högt ansedda bryggeriinstitutet VLB i Berlin och har jobbat på bryggeriet Beck i Tyskland .

– Oavsett om du är etablerad bryggare eller aspirerande bryggpubsägare, så kan du lära dig något av dessa inspirerande och kunniga herrar. Dessutom får du möjlighet att träffa nya och gamla bekantskaper i ölvärlden, även från utlandet då det också kommer deltagare från andra länder, säger Magnus Karlsson, som är projektledare för satsningen.

Programmet sträcker sig över en hel dag och lär ge en hel del insikt om hur jästen påverkar ölen både för proffs och hembryggare.