IOGT-NTO sågar test av gårdsförsäljning

IOGT-NTO är starkt kritiska mot planer på gårdsförsäljning av öl och vin. Man beskriver det som romantiserande och inte möjligt i verkligheten.

Det är förbundsordföranden Johnny Mostacero samt Skånes distriktsordförande Per Wihlborg som i en debattartikel i Sydsvenskan markerar starkt mot alla planer på gårdsförsäljning.
”Ett argument för att gårdsförsäljning ska tillåtas är att det skulle skapa nya arbetstillfällen och marknadsföra regionens öl och vin, samt locka fler turister. Men det är ett önsketänkande, en romantiserande bild av något som i verkligheten inte är möjligt”, skriver de bland annat
De menar bland annat att en tillåten gårdsförsäljning också skulle innebära att dessa aktörer måste öppna för att sälja även andra vin och öl.
”Förslaget om gårdsförsäljning av vin och öl återkommer med jämna mellanrum. Trots utredningar och fakta fortsätter debatten. Låt oss sätta punkt, en försäljning som enbart sker på gårdar och enbart med lokala produkter är inte möjlig om folkhälsan ska värnas”, skriver de vidare
Läs hela debattartikeln här.