Ingen fest – men flera nyheter är på gång

BEERNEWS FYRA ÅR

Vi på Beernews firar fyra år och det firar vi med att presentera flera nyheter för sajten. Foto: Privat.

I dag fyller Beernews fyra år! Det blir ingen fest den här gången utan den får vänta ett år med tanke på hur det ser ut i världen. Men några nyheter tänkte vi bjuda er på.

Vi har fixat med fest hos Brewers Beer Bar i Göteborg varje jubileum hittills och det har varit fantastiska tillställningar. Men i år blir det ingen fest. Coronaviruset påverkar oss fortfarande och att bjuda in till fester som vi vet blir välbesökta är det inte läge för just nu.

I stället lovar vi att återkomma nästa år när vi fyller fem år, och då har vi ambitionen att det inte bara blir i Göteborg som vi firar.

Men på den här födelsedagen tänkte vi ändå presentera en del nyheter för er, som vi hoppas och tror att ni ska gilla. Till att börja med ska sajten byggas om. Vi är i full gång med det arbetet och målet är att sajten betydligt mer ska se ut som en nyhetssajt.

Planen är att dessutom ta några av er till hjälp. Vi vill ha en referensgrupp med trogna Beernews-läsare som är med i arbetet framför allt när det gäller designen. Vi återkommer med mer info här.

Sajten ska bli lättare att navigera på och framför allt i desktop blir det en rejäl uppfräschning. Och ja, ni ska slippa de hoppande bildspelen när vi är klara med det här arbetet.

Även när det gäller innehåll ska vi lansera flera nyheter under hösten. Redan kommande vecka startar vi serien ”Ölets historia”. Där kommer vi helt enkelt att presentera historien bakom intressanta svenska öl. Där vill vi att ni ska få veta mer om öl som är eller har varit populära på den svenska ölscenen genom åren.

”Helgens öltips” är en annan serie som vi ska rulla i gång inom kort. Där kommer vi att låta svenska ölprofiler välja ut goda öl som de gärna köper på Systembolaget. Den serien kommer att ligga på fredagar och ska förhoppningsvis ge inspiration till de inköp som ska göras.

En tredje nysatsning blir serien ”En öl med…”. Där ska vi träffa kända svenskar från andra branscher, berätta om deras liv men också om deras relation till öl. Vi kommer att träffas på en bar som de får välja ut, sedan bjuder vi på en öl och bara ölvalet kan vara spännande att starta ett samtal ifrån.

En hel del på gång alltså, och vi vill passa på att tacka alla er som läser Beernews och som kommer med idéer till artiklar. I år har vi tyvärr inte kunnat träffa så många av er ölälskare på festivaler och mässor, men vi håller tummarna för att det ska bli så snart igen.

Tack för ert stöd, vi är redo för vårt femte år och om ett år blir det riktig fest. Det lovar vi!