Hyllie Bryggeri drar igång ny restaurang

Så här ser det ut nu, om tre veckor ska det vara en färdig restaurang. Foto: Hyllie Bryggeri

Hyllie Bryggeri dubblar i sommar sitt taproom i Malmö när de öppnar en ny restaurangdel i samma hus.

Förra året öppnade Stormgatan, Hyllie Bryggeris bryggpub i centrala Malmö. Nu satsar gänget på en popuprestaurang nästan vägg i vägg och dubblar därmed platserna både ute och inne. Det ska vara klart om tre veckor.

– Det kom lite hastigt men fastighetsägaren hade en ledig lokal och frågade om vi ville ta över den i sommar. Sen ska vi utvärdera det i september för att se om vi ska fortsätta, berättar Erik Frithiof på Hyllie.

Erik Frithiof.

Bryggpuben och restaurangen ligger inte i direkt anslutning, det är en port emellan, men båda går under namnet Stormgatan. I bryggpuben finns idag tio fasta och fyra portabla kranar, och några av de portabla kommer att flyttas över till restaurangen.

– I och med att det är tillfälligt så satsar vi inte på ett riktigt fatsystem i restaurangen utan kommer att fokusera på burk där.

– Vi kommer att köpa in folköl från våra vänner i branschen och ha ett bra utbud på det med.

I och med att restaurangköket tillkommer så försvinner matvagnen från bryggpuben.

– Vi har tagit in kocken Björn Berg, som har jobbat på många fina restauranger för att hjälpa oss.

– Maten blir lite vad vi känner för. Konceptet är att inte ha något koncept – street food, enkelt, rustikt och vällagat. Det kommer alltid att finnas någon gryta och nån macka.

Att med kort varsel rekrytera personal i en bransch med brist på folk skulle kunna vara tufft, men Erik tror att det ska lösa sig.

– De flesta vill jobba mer, så det blir bara en extra per skift. Sen har vi en kock som hjälper oss med köksgörat, så jag är hyfsat förhoppningsfull.