Hyllade borgmästaren får sitt eget öl

Keisha Lance Bottoms har fått sitt eget öl. Foto: Montage.

Keisha Lance Bottoms hyllas för sina insatser både vad gäller att hantera corona och att vara tydlig i pågående bråken i USA. Nu får hon sitt eget öl också.

Efter att George Floyd dödades av en polis i samband med ett gripande har protesterna mot rasism varit många och stora över hela USA. Även i Atlanta, Georgia, har det varit stökigt, men en som hyllats för sina insatser är borgmästaren Keisha Lance Bottoms. Bland annat markerade hon tydligt mot de demonstrationer som gick för långt i hennes hemstad.

– Det här är inte en protest, det här är inte i Martin Luther Kings anda. Det här är kaos, förömde hon bland annat de urartade protesterna och uppmärksammades över hela landet för det.

Keisha Lance Bottoms har också fått mycket beröm för sitt arbete med att begränsa corona-virusets spridning.

Nu har hon dessutom hedrats med sitt eget öl. Det är Best End Brewery som tagit fram ölet ”Started From The Bottoms”, och intäkterna ska gå till välgörenhet.

– Fru Borgmästare, ni är en ledstjärna, en modig ledare och en märktig röst. Från djupet av våra hjärtan, tack, skriver bryggeriet i samband med relesen av ölet.