Hunter & Sons hedras med ny kaffestout

Hunter & Sons har en stor del i att Dugges lyckats så bra i Storbritannien. Nu har de hedrats med ett nytt öl gjort på Landvetterbryggeriet.

Hunter&Son var kaffe- och ölstället i Bath som öppnade en hel del dörrar för Dugges i Storbritannien. James Hunter fick smaka Tropic Thunder, älskade det ölet och rekommenderade att Dugges skulle bjudas in till ölfestivalen i Bristol för några år sedan.
– Det var vår första festival i Storbritannien, och dessutom gjorde vi tap takeovers och bryggde öl med bland annat Wiper & True, säger Tomas Halberstad på Dugges.
Därefter har den brittiska marknaden blivit alltmer intressant för Dugges och i dag exporteras en hel del öl dit.

Ölet som bryggdes.

En gång tidigare har man bryggt med Hunter & Sons och då skapades ölet Sidamo Dimtu. Givetvis var det kaffe inblandat även när man denna gången bryggde ölet Kii.
– James hade en massa idéer och har tagit fram kaffet till ölet. Vi visste redan första gången att vi ville samarbeta igen, säger Halberstad.

Ett problem har dock dykt upp längs vägen. På grund av de höga hyrorna har Hunter&Son fått stänga ner sin verksamhet i Bath. I dag bor James Hunter och sambon Victoria Tiplady istället i Liverpool. Ölet Kii kommer att dyka upp på Systembolaget i höst, men man vill också hitta ett sätt att ha en premiär på de brittiska öarna.

– Vi skissar på att ha en premiär i Liverpool, det finns några alternativ där. Det ska nog gå att lösa och det vore kul. Vi ville göra en hommage till stället och till James och Victoria, säger Halberstad.