Hundhemmet som också serverar öl

Åk dit för att ta en öl. Och kanske fastnar du för en hund som du kan adoptera. Här är världens första kombinerade bar och hundhem.

Att ta med hundar till puben är inte så ovanligt, och en promenad med hunden är en klassisk ursäkt för att komma hemifrån och dricka en öl.

Men det här stället i Portland, Oregon, har ett lite annorlunda upplägg. Här kombineras nämligen en bar med ett hem för övergivna hundar.

– När jag analyserade lite visade det sig att väldigt många som gillar craft beer också gillar hundar, säger grundaren Scott Porter till sajten koin.com.

En fjärdedel av intäkter från baren ska gå till olika projekt för hundar. I närheten av själva baren finns också ett rum där gästerna kan leka med hundarna. Innan det sker måste du dock lämna ölen och eventuell mat utanför rummet.

Förhoppningen är också att en del av gästerna ska bestämma sig för att adoptera en hund. Men det är inget som sker under första besöket.

– Vi vill inte att någon av våra kunder efter några glas ska vakna upp dagen efter med ett koppel i handen och med någon som slickar dig i ansiktet, skojar Porter.

För att adoptera en hund behöver man genomgå en process i flera steg, men målet är att en del gästerna efter den processen ska kunna ta hand om någon av hundarna.

Läs hela artikeln här.