Hon blir Åbros nya huvudbryggmästare

Det blir Åsa Johansson som blir ny bryggmästare på Åbro. Foto: Pressbild

Åbro har utsett en ny huvudbryggmästare. Det är Åsa Johansson som ska bära den titeln framöver.

Det har tagit några månader att få fram en efterträdare till Lennarth Anemyr som gick i pension tidigare i år. Men nu är det klart.

Det blir en kvinna som blir huvudbryggmästare på Åbro och hon heter Åsa Johansson. Åsa Johansson har en bakgrund som kemist och utbildat sig till bryggmästare vid Bryggerihögskolan i Köpenhamn.

Hon anställdes på Åbro 2004, 2010 tog hon sin bryggmästarexamen och hon har efter det jobbat som processchef. Hon säger att hon ska fortsätta i spåren av sina företrädare, Lennarth Anemyr och före honom Albert Wiesgickl.

– Det är ett hedersuppdrag att få ta vidare allt det arbete som Albert och Lennarth har gjort samt att få sätta min egen prägel framåt, säger Åsa Johansson i ett pressmeddelande.

– Min passion för öl växer sig starkare för varje dag och det kommer att bli en spännande utmaning att ta huvudbryggmästarrollen, vilket jag verkligen ser fram emot. Jag känner stor stolthet över att få representera Åbro bryggeri med den här tjänsten på de olika sätt som kommer att krävas.

Hon uppskattar den tid hon fått jobba tillsammans med Lennarth Anemyr under 18 år.

– Lennarth och jag har jobbat ihop i olika konstellationer under hela min tid på Åbro och hans långa erfarenhet som han har delat med sig av kommer jag ha stor nytta av i min nya roll som huvudbryggmästare, säger Åsa Johansson om sin företrädare.

Hon säger också att hon efter 18 år på Åbro ser företaget som sin andra familj och att hon vill fortsätta utveckla både Åbros befintliga sortiment och nya öl.