Hemkörd alkohol till fler skånska orter

Tjänsten Bubblig.se har skapat debatt genom att köra hem alkohol till kunder i Malmö på helger. Nu växer tjänsten till fler orter.

Bubblig.se går ut på att leverera alkohol hem till kunder på fredags- och lördagskvällar. Kunden beställer öl, vin eller sprit via nätet, och alkoholen körs sedan ut från Danmark.

Lund, Arlöv och Åkarp blir nu nya orter där tjänsten blir tillgänglig.

– Vi har blivit kontaktade av personer över hela Sverige med önskemål om att öppna liknande verksamhet i deras städer. I och med expansionen till Lund kan vi även vissa kvällar ta beställningar från Staffanstorp, Oxie, Hjärup och Lomma, säger kundansvarige Johan Segerberg i ett pressmeddelande.

Företaget säger också i pressmeddelandet att man bedriver ansvarsfull försäljning till personer över 20 år, och att det kollas legitimation samt inte levereras till berusade personer. Man säger sig också följa svensk lag, då alkohollagret ligger i Danmark.

Expansionen sker trots att den svenska regeringen jobbar med ett lagförslag som ska förbjuda distansförsäljning av alkohol till Sverige. Något färdigt lagförslag finns ännu inte framme.