Heineken satsar stort på Beavertown

Nu är det klart. Heineken går in och blir delägare i det brittiska bryggeriet Beavertown.

Det har ryktats om det ett tag och nu är det officiellt. Den holländska ölgiganten Heineken går in och blir delägare i Beavertown. 40 miljoner pund, över 450 miljoner kronor, satsas och det är ännu inte officiellt hur stor del av företaget som Heineken ska äga.

– Inget har förändrats, vi ska fortfarande åt exakt samma håll. Investeringen innebär bara att vår satsning på Beavertown kommer att bli verklighet så fort som möjligt, säger Logan Plant till sajten Good Beer Hunting.

Logan Plant, son till före detta Led Zeppelin-sångaren Robert Plant, har ensam ägt bryggeriet tillsammans med sin fru, men nu blir det alltså en annan ägarstruktur. Beavertown har redan tidigare tagit beslut om att satsa på ett riktigt stort bryggeri med bland annat ett besökscenter i London. Det är till stora delar dit Heinekens investerade pengar kommer att gå.

Nu återstår att se hur övriga branschen reagerar på den här nyheten. Beavertown har sin egen ölfestival i september och dit bjuds många av världens bästa bryggerier in. Men på Instagram har amerikanska The Veil redan meddelat att man inte tänker komma, med tanke på kontakterna med Heineken. Frågan är om fler bryggerier kommer att reagera på samma sätt när affären nu är ett faktum.