Hårdrocksgruppen stämmer bryggeri

Ölet Guns N´Rosé från Oskar Blues har skapat en konflikt. Nu har det världskända hårdrocksbandet med nästan samma namn stämt bryggeriet.

Hårdrockarna i Guns N´Roses blev kända över hela världen med sin debutskiva Appetite For Destruction i början av 90-talet och har sedan dess hunnit med att splittras, återförenas och åka på världsturnéer igen.

Men nu handlar det inte om musik utan om öl. Advokater som representerar bandet vill nämligen att ölet Guns N´Rosé ska sluta att säljas. Oskar Blues släppte ölet på marknaden i fjol.

Musikernas advokater hävdar att bandet redan på 90-talet varumärkesskyddade sitt bandnamn, men Oskar Blues advokater hävdar att det inte gäller för öl.

I stämningsansökan lyfts det fram att bryggeriet ska ha tjänat pengar på ölet, men också på glas, tröjor och annat som burit ölets namn. Efter en del kontakter finns nu ett förslag som säger att ölet ska försvinna från marknaden i mars nästa år och att de båda parterna då inte ska bråka om pengar. Än så länge är ingen överenskommelse underskriven.