Här är de bästa ölen från festen i Denver

Bildspel

Bild 1 av 20

Basket och öl? Ja, på GABF fungerar det mesta.


 

Fredag på Great American Beer Festival. Då handlar det om folkfest och om en hel del öl som håller absolut världsklass.

Känslan från torsdagen höll i sig även under fredagen. Visst, det är mycket folk men det är faktiskt inte speciellt trångt mer än i några av de långa köer som skapas hos ett fåtal bryggerier på festivalen i Denver.

Stämningen är hög, det skålas glatt och i köerna är det inte så noga vem man pratar med, det viktiga är att man har en trevlig stund även i väntan på nästa öl.

Många av er håller säkert med om att USA är världens bästa ölland när det gäller extrema och riktigt goda öl.

Därför bestämde vi oss för att lista de öl som var allra bäst, och kanske de öl som det är mest intressant att trejda för. Vi vet ju att den del av er gillar att göra det, och då är den här listan ett bra sätt att hålla koll på vad som är hetast just nu.

Här är ölen du ska försöka prova, även om det inte dykt upp i Sverige ännu. En del av er har säkert provat en del, och kanske är det någon öl på listan som inte finns på flaska eller burk. Men får du chansen ska du verkligen prova de här:

1. Weldverks Medianoche

Fyra varianter av den här ölen fanns på GABF, och alla höll absolut världsklass. Vår favorit var Single Barrel Peanut Butter Cup Medianoche, men även Coconut, Mexican och den vanliga varianten var fantastiska.

2. Rare Barrel Bourbon Barrel Aged Home, Sour Home.

Kalifornienbryggeriet har säkert en del av er provat, och det här var grymt bra. Det här är en specialvariant av Home, Sour Home och fatlagringen ger en ny nivå till en redan otroligt bra öl.

3. Firestone Walker Parabanilla

Ni vet redan att Firestone Walker är magiska på fatlagring och det här är inget undantag. Vaniljvarianten på denna öl var söt, full av smaker och riktigt komplex.

4. Kane Picture In Rivers

En Old Ale på bourbonfat som var perfekt från början till slut. Kane har en del supportrar i Sverige, men för de allra flesta är de okända. Nu finns det anledning att försöka prova deras öl, och framför allt den här.

5. Upland Pearpawsterous

En del av er gillar redan det här bryggeriet, men vi kan avslöja att dom nu tagit nästa steg i sin utveckling. Med bättre utrustning har man bättre koll på sina öl, och det som i bland kunde vara lite väl surt är i dag betydligt mer balanserat. Pearpawsterous är ett av de bästa surölen på hela GABF med sin päronsmak och balanserade syra.

6. Modern Times Fellowship of Xul

Modern Times har haft en del öl i Sverige, men deras mer extrema öl kan vara svåra att få tag på. Får du chansen så missa inte att prova denna magiska imperial stout. Det här var komplext, smakrikt och faktiskt med vissa likheter med ölet Monster Tones, som var det kanske bästa ölet på MBCC i Köpenhamn i våras.

7. New Glarus Champ Rouge

Surt och riktigt gott. Fullt med vindruvor i detta öl som är både komplext och fullt med smaker. Dessutom en väldigt balanserad syra.

8. Fremont Rusty Nail

Fremont är kanske mest kända för sin Dark Star men det här är nog nästan lika bra. Fylligt med runda smaker, balanserat kanel och förvånansvärt mjuk med sin alkohol på 14,5 procent.