GABF – här är de bästa nya bryggerierna

Bildspel

Bild 1 av 20

Garrett Oliver, öllegenden från Brooklyn, hade förstås inga problem med att ställa upp på en bild för Beernrews.

 

Great American Beer Festival är världens största ölfestival. Här är listan på de bästa nya bryggerierna på festivalen.

Ölfestivalen i Denver är världens största med 800 deltagande bryggerier och under torsdagen var det premiär för årets upplaga. När du kommer dit går det inte att blunda för att det tar lite tid innan du börjar hitta mellan olika bryggerier och får koll på läget, men när du väl har det finns det fantastisk öl vart du än tittar.

Vi på Beerews drack en hel del god öl från etablerade bryggerier, men den här dagen bestämde vi oss för att mest fokusera på nya spännande bryggerier. Här har du åtta bryggerier som det är värt att hålla kolla på i framtiden.

1. Jessup Farm Barrel House.

Bryggeriet från Fort Collins i Colordao imponerade på många. Här var det fokus på fatlgarade öl och en brett-IPA med namnet Fancy Pants tävlade om uppmärksamheten med till exempel suörlen Hurry Up & Wait – Cherry Boysenberry. Håll koll för det här bryggeriet kommer det att gå bra för.

2. WeldWorks

En del av er har kanske trejdtat till er öl från det här bryggeriet, men vi tror att det är något nytt för de flesta. Här var det kö redan innan festivalen började, för det var många andra bryggare som ville smaka. Medianoche är stouten som finns i många varianter och som är fantastisk. Allra bäst var Peanut Butter Cup Medianoche, som kommer att jagas av många ölnördar runt om i världen. Men även det humliga var riktigt bra, så missa inte chansen att prova deras öl om du ser dom.

3. Odd 13 Brewing Inc.

Från Lafayette i Colorado. Här pratar vi humlig öl i absolut toppklass. Öl som Hopperella och Juice Hunter hade få övermän på den här festivalen.

4. Liquid Mechanics

Ännu ett Colorado-bryggeri som imponerade. Här ringlade kön lång under stora delar av festivalen, eftersom besökarna hade koll på det här bryggeriet. Peanut Butter Porter och Haze Shop var bevis på att det här gånget hade koll på olika ölstilar.

5. 903 Brewers

Det här Texasbryggeriet fick en hel del uppmärksamhet och det med rätta. Vår favorit var Barrel Aged Trojan Horse som var en fatlagrad belgare med rejäl potential. Här är det fokus på stora öl och vi ser gärna fler av de här ölen på våra bord.

6. Ology Brewing Company

Bryggeriet från Florida hade koll på vad dom gjorde. Både tunga svarta öl och humliga india pale ales höll hög kvalitet.

7. Willoughby Bewwing Co.

Ett riktigt stabilt bryggeri där portern Peanut Butter Cup Coffee Porter imponerade allra mest.

8. Offshoot Beer Company

Bruerys avdelning för humliga öl visade att det här gänget behärskar mer än bara alkoholstarka öl. Flera av de grumliga humliga ölen höll hög klass och allra bäst var Double Fist Bump och Relax.