Halberstad har kvar rockstjärnedrömmen

Bildspel

Bild 1 av 5

Tomas Halberstad har tillbringat många timmar tillsammans med vännen Kristofer Göransson.

 

Han älskar ölbranschen och sitt jobb på Dugges. Men musiken kanske ligger honom ännu varmare om hjärtat. I höst kommer Tomas Halberstads nya album.

Öl och musik har en nära koppling på flera sätt. En hel del personer rör sig mellan branscherna, till exempel Daniel Svensson och Peter Iwers som spelade i In Flames, men som nu driver bryggeriet Odd Island.
Men musiker finns på många svenska bryggerier, även om deras musik inte nått ut på samma sätt som hårdrockarna i In Flames.
– Båda branscherna lockar till sig folk som inte vill jobba som vanligt, säger Tomas Halberstad.
Han är ansvarig för marknadsföring och sociala media hos Dugges, men han har varit i musikbranschen betydligt längre än i ölbranschen.

– Jag har alltid velat bli rockstjärna och har haft en dröm om att få spela in musik varje dag sedan jag var 13, säger han.

Ville bli stjärna

Halberstad gick på musikgymnasium i Uddevalla och spelade i olika band hemma på Orust. Drömmen om att bli rockstjärna har funnits där hela tiden, och vid ett par tillfällen har han känt at det varit på gång. Kanske allra mest en gång för 14 år sedan.
– 2004 fick vi skivkontrakt med ett band som hette Punk of Country. Då trodde vi verkligen på det och vi skulle turnera, men det bandet imploderade, säger han.
Det var ungefär vid den tiden som Halberstad tog steget från att vara trummis till att vara frontfigur och sjunga i sina band.
– Jag ville alltid stå där framme och sjunga. Jag tror det handlar om mitt kontrollbehov, jag har alltid varit väldigt kontrollerande, säger han.

Barndomsvännen Kristofer Göransson har betytt mycket genom åren. Det är i hans studio som vi ses för intervjun och de båda har samarbetet i många år nu.

Musik av lust

Drömmen om att bli en stjärna en dag har nog inte helt dött, men Tomas Halberstad har en annan inställning till musiken idag.
– Nu gör jag musik av lust, tidigare har jag varit så ängslig. Nu gör jag precis vad jag vill och det är jäkligt skönt.
Utöver jobbet på Dugges är det fullt upp även med musiken. Han sjunger med synt-bandet Hjärta, men det kanske största projektet är det egna album som han ska göra. Den första låten, ”Talking To My Head”, finns klar och fler ska det bli.
– Jag har svårt för stilar och gör olika typer av musik. Om jag ska kalla det för något så är det väl indiepop, om det fortfarande finns kvar. Jag vet vilka harmonier jag gillar, säger han.
Under hösten ska albumet vara klart. Via ölbranschen har han också fått bra kontakter till musiken. Paul Jones på Cloudwater och Brian Strumke, mannen bakom Stillwater, har båda jobbat med musik och sagt att de vill göra varsin remix av Halberstads musik.

Mer effektiv

Hur han hinner med allt? Ja, faktiskt har han lärt sig lite av Jacob Öhrvall, hembryggare, anställd på Stigbergets och musiker i Göteborg.
– Jag frågade honom hur han hinner med och han säger att man blir effektivare med tiden. Man funderar mycket innan man sätter sig ner och då tar det mindre tid.
Två till tre kvällar lägger han på musiken och det är inte ovanligt att gitarren åker fram även när han sitter i tv-soffan.
– Det här är en viktig del av min existens, jag får abstinens om jag inte får spela.
Det låter som ett perfekt liv att jobba med två av sina stora intressen och Tomas Halberstad trivs med livet. Men han vet vad han skulle välja om han en dag blir rik.
– Om jag vinner Drömvinsten på Lotto får det nog bli en musikstudio hellre än ett bryggeri, säger han.
Här kan du lyssna på Tomas Halberstads musik.