Guinness gåva lyser upp brittiska pubar

Genrebild. Foto: Adonyi Gábor/Pexels

Irländska Guinness ska hjälpa till med att lysa upp inför julen på brittiska pubar som har det tufft.

Det är 22 pubar som får julbelysning från Guinness för att lysa upp i mörkret, i London handlar det om The Lock Tavern, The Raven och The Wickham Arms och även pubar som The Queen’s Vaults i Cardiff and The Pickled Sprout i Harrogate får sin beskärda del.

Guinness säger att man vill hjälpa de pubar som fått kämpa mest efter ett av de tuffaste åren som besöksnäringen upplevt.

– De senaste 18 månaderna har varit otroligt tuffa för besöksnäringen, så vi ville göra vad vi kan för att hjälpa lokala pubar.

– Vår ”Light Up the Local”-kampaj i jul handlar om att hylla pubarna som är hjärtat i vårt samhälle, där folk möts över en Guinness inför julen, säger Neil Shah på Guinness i Storbritannien.

Patrick Frawley driver The Lock Tavern I London, som är en av de utvalda pubarna i ljuskampanjen.

– Det har varit en svår tid för oss när covid hindrat folk från att komma hit. Men vi är lyckliga över att vi blivit utvalda till att få vår pub upplyst på ett sånt fantastiskt sätt.

Ljuskampanjen är inte det enda Guinness gör. Hittills i år har man givit bort en hel del pengar till pubar, barer och restauranger, över 360 miljoner kronor totalt.

Läs mer här.