GSBF drar igång ny svensk ölvecka

Erik Frithiof på Great Swedish Beer Festival i Malmö berättar att de ska försöka få ihop en ny ölvecka med fokus på svensk hantverksöl till hösten.

Great Swedish Beer Festival ska starta en riksomfattande svensk ölvecka till hösten, som en uppladdning inför själva festivalen.

I slutet av oktober är det dags för Great Swedish Beer Festival (GSBF) i Malmö igen och i år vill arrangörerna ordna Great Swedish Beer Week inför festivalen.

– Tanken är att få in så många krogar som möjligt för att framhäva svensk hantverksöl under den veckan, genom tap takeovers och andra evenemang, säger Erik Frithiof som utöver ordföranderollen i Sveriges Oberoende Bryggerier och jobbet på Hyllie Bryggeri även driver GSBF tillsammans med Glenn Pålsson.

Hittills har inbjudningar gått ut till ett 20-tal krogar runt om i Sverige.

– Vi har ingen norr om Östersund än, men om det finns någon som är intresserad är det bara att höra av sig.

Att det handlar om ganska få krogar än så länge beror på att inbjudan gäller både ölveckan och ett event där GSBF:s öl lanseras den 29 september.

– Det är ett begränsat antal som kan få GSBF-ölen, eftersom vi vill få geografisk spridning. Men alla får vara med på ölveckan.

Great Swedish Beer Week är tänkt att bli återkommande varje år.

– Absolut, vi vill få till en vecka i svensk hantverksöls tecken och kommer att fylla på med ytterligare grejor längs vägen. Så vi har inga superhöga ambitioner första året utan tanken är att växa med tiden.