Grekiska pionjärer brygger öl i Göteborg

Bildspel

Bild 1 av 7

Lefteris Mesimeris och Kostas Pougatsias på Seven Islands kom direkt från Köpenhamn där de gjort en collab med Mikkeller.

I helgen besökte grekiska Seven Islands Göteborg för en collab och taptakeover.

Det är första gången Seven Islands dyker upp i Sverige, men nu var grundaren Lefteris Mesimeris alltså här tillsammans med Kostas Pougatsias. På lördagen var det dags för en taptakeover på Station Linné. På listan fanns bland annat tre imperial stout.

– Vi föredrar stora öl med mycket smak. Den första öl som Seven Islands bryggde var en fatlagrad imperial stout. Den första i Grekland, säger grundaren Lefteris Mesimeris.

– Vi är mycket passionerade, radikal och experimentella. Det handlar om att aldrig vara nöjd och hela tiden komma med nya saker.

2017 utsågs Seven Islands till bästa grekiska bryggeri på Ratebeer och fyra av tio öl på tio-i-topp för Grekland kommer från dem. Och hemma i Grekland växer fler bryggerier fram.

– Den grekiska ölscenen håller på att vakna och vi har fått 50-60 nya bryggerier, både fysiska bryggerier och fantombryggare. 

– Grekiska öldricker är inte så roliga – de är billigt vin-drickare och använder bara öl för att släcka törsten efter ouzon… Men det håller på att förändras tack vare de nya mikrobryggerierna och vi är väldigt stolta över att vara en del av den revolutionen.

Seven Islands har inget ett bryggeri utan all öl produceras vid ett bryggeri i Tallin. Till Göteborg kom de direkt från en collab med Mikkeller och Warpigs i Köpenhamn. På söndagen åkte de till Jonas Gustavsson på Morgondagens och Paranormal.