Gratis öl ska locka fler tillbaka till kontoret

Gratis öl ska locka britter till att börja jobba på kontoret igen. Foto: Pixabay.

Att jobba hemma lockar många även efter pandemin. Gratis öl är ett sätt att få den anställda att vilja komma tillbaka till kontoret.

 

Under 18 månader har pandemin förändrat våra liv. En av förändringarna har varit att många skött sina jobb från hemmet i stället för på kontoret.

För de flesta företag har detta fungerat lika bra som tidigare, och de som jobbat hemma har till exempel kunnat vara hemma när barnen kommer hem från skolan.

Nu är många restriktioner borta, och företagen som har dyra lokaler vill få tillbaka sina anställda till kontoren. Men det är inte helt lätt och flera företag har lockat med olika förmåner.

City of London Corporation valde öl för att locka sina anställda tillbaka. I torsdags ordnade man med en after work på kontoret där all öl var gratis. Målet var att få kollegor att träffas igen, dricka ett par gratis öl och förhoppningsvis känna att det här med att vara på kontoret inte är så dumt trots allt.

Andra företag har erbjudit upp till 1000 pund extra i lön för september för de som accepterar ett hybridförslag där man är på kontoret ett par dagar per vecka, och det har också erbjudits till exempel gratis frukost under en vecka på andra företag.

Om gratis öl och annat kan få britterna att återvända till kontoren återstår att se. Många har nog fått smak för det här med att jobba hemma.

För andra kanske det räcker med gratis öl för att lockas tillbaka.