Goose Islands öl ska bryggas även i Kina

ZX Ventures hamnade i skottgluggen när man köpte in sig i ölsajten Ratebeer. Nu står företaget bakom AB InBevs satsning på craft beer i Kina.

ZX Ventures kan beskrivas som en inkubator och ett utvecklingsföretag som ägs av AB InBev. Företaget hamnade en hel del i media i samband med att köpte in sig i ölsajten Ratebeer.

Nu ska man satsa på ett bryggeri också. Det är i Kina som det beslutats att det ska byggas ett bryggeri som ska ägna sig åt craft beer.

Det är ölmärkena Goose Island, Boxing Cat and Kaiba som ska produceras i det nya kinesiska bryggeriet och säljas på den kinesiska marknaden.

– Att dricka craft beer är en växande trend i Kina. Vi väljer att satsa i Wuhan därför at vi redan har sålt öl där i 30 år, och vi har lagt märke till hur kunden går alltmer från traditionell öl till craft beer, säger Pedro Aidar på ZX Ventures till sajten Foodbev.

Detta blir den första satsningen på craft beer i Kina för AB InBev. Kina ses som en av de mest spännande marknaderna för den typen av öl under de kommande åren.

Läs hela artikeln här.