Good Guys satsar på festival i sommar med

När festivalen i januari är över är det dags att planera för nästa för Mark Pulman: en sommarfestival med Ted Gärdestad-känsla. Foto: Peter Lindh

Till sommaren blir det ytterligare en festival i Karlstad och precis som Carlstad Beer & Music är det Good Guys som står bakom.

I januari är det dags för Carlstad Beer & Music, en helt ny festival som lockar en hel del bryggerier.

Men Good Guys, som arrangerar festivalen, har mer skoj i skjortärmen. Till sommaren blir det festival igen.

– Vi gjorde en minifestival i somras med Omnipollo, Mikkeller och Beerbliotek, som var väldigt populär. I år siktar vi på att göra en liknande festival med fler bryggerier, säger Mark Pulman på Good Guys.

– Tanken är att det ska vara ganska likt Carlstad Beer & Music fast på sommaren med sol, vind och vatten – lite Ted Gärdestad-känsla.

Något exakt datum är inte satt än, mer än att den ska infalla under juli månad. Till skillnad mot Carlstad Beer & Whisky ska det inte vara ett endagarsevent, i stället ska det spridas ut under flera veckor.

– Det är fortfarande på ritbordet, men det blir inte ett stort event utan utdraget med en avslutningsvecka med fler bryggerier.

Platsen är vid bryggeriet i Karlstad, nära vattnet.

– Vi har ett trevligt läge och under industrisemestern är det väldigt mycket folk här vid Inre hamn, så det är en no brainer för oss att passa på att göra nåt.

– På bryggeriet har vi stora garageportar som vi kan öppna upp och vi kan få tillfälligt tillstånd för ytan utanför, då kan vi ha 500 personer i stället för 75.

Minifestivalen i somras hette Good Guys – Good Wibes och det blir antagligen namnet nästa år med. Och på Carlstad Beer & Music i januari ska Mark försöka locka dit bryggare.

– Jag ska prata med och se vilka som är intresserade, avslutar han.