Glenn är förtjust i ölfester utomhus

Glenn Pålsson svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Glenn Pålsson är numera säljare på Remmarlöv Gårdsbryggeri. Här svarar han på våra sommarfrågor.

 

1. Du får bara dricka ett enda öl under resten av ditt liv. Vilket öl väljer du och varför?
– Jag väljer en öl på stabila 5,0% under tjugo spänn därför att jag ska ha råd att köpa min svenska hantverksöl även när pensionen kickat in. Top on mind är det Lupo Pils som passar den mallen.
 
2. Vilka är världens tre bästa ölländer? Lista och förklara.
– Sverige, Sverige och Sverige. Jag tycker inte vi behöver gå längre. Det vi gör, gör vi jäkligt bra!

 

3. Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet?
– Svårt att bara nämna ett. Men i så fall vill jag säga Subbe Bryggeri. Provade deras Dubbel IPA Misty för ett tag sedan och min upplevelse håller sig kvar än idag.
 
4. Hur mycket kommer du att vara ledig i sommar och vad ska du hitta på?
– Ovanligt lite semester får jag väl säga. Dels för att jag nyligen anslutit till Remmarlöv Gårdsbryggeri och dels för att vi har många evenemang under sommaren som jag gärna är en del av då jag verkligen älskar det jag gör just nu. Men när tid ges ska jag försöka bli färdig med uteköket/baren jag snickrat på i ett års tid. Sommaren spenderas i Sverige.

 

5. Vilken är Sveriges bästa ölfestival? Motivera.
– Mitt generella svar blir alla ölrelaterade utomhusfestivaler i bra väder. Har ännu inte besökt Adelsö Ölfestival men gissar att den är outstanding med ovan förutsättningar. Och dessutom i en skärgårdsmiljö. Halleluja! 
Och jag hoppas på att min egna helsvenska inomhusfestival Great Swedish Beer Festival kan få lov att vara med på någons lista till nästa sommar.
 
6. Hur tror du att det ser ut med gårdsförsäljning av öl och vin i Sverige om tre år?
– Det känns spännande och lite sydeuropeisk feeling på det hela. Sen är det högst oklart om konsument verkligen skulle ta sig till de olika bryggerierna för att nyttja en sådan möjlighet. Vi får fortsätta drömma åtminstone tre år till…