Glaset du verkligen vill titta djupt i

Här är Half Dome in Yosemite National Park avbildat i glaset. Foto: North Drinkware

Här är produkten som kan få vem som helst att titta för djupt i glaset. Och då menar vi inte metaforiskt. För det handlar om ölglas med skulpturer av kända berg i botten.

Tänk att hälla upp en öl och se vätskan rinna ner längs berget Fujis branter. Ja, nä, det kanske inte är en dröm för alla men det måste vara rätt snyggt.

Det är kickstartern North Drinkware som ligger bakom de innovativa glasen som nästan är som små konstverk. När North Drinkware drog igång sin kickstarter med ett pintglas med Mount Hood passerades målet på 15000 dollar på fem minuter.

Teton National Park i Wyoming.

Företaget fick uppmärksamhet långt utanför Portland i Oregon där det finns och bland annat New York Times och Outside Magazine har skrivit om dem.

Till slut fick man in 531 581 dollar på kickstartern. Pengar som man tycks ha använt väl, för nu finns en rad öl- och whiskyglas med berg från Oregon, Washington, Colorado, Wyoming, Montana, Kalifornien, Vermont, New Hampshire samt Japan.

De bergsprydda glasen är inte billiga, de kostar 48 dollar, drygt 420 kronor. Men sen tar det två dagar att tillverka ett glas i 15 olika steg också.

Ett pintglas med Mount Hood i Oregon.

Glasen är handblåsta och formarna görs med korrekta data från United States Geological Survey för att bli så lika originalen som möjligt.

Här kan du se hur tillverkningen går till.