Generationsskifte för Vegas bryggare

Bildspel

Bild 2 av 4

Även Vegas lärling Ulf Eriksson har anledning att vara glad. Han får nu halvtidsjobb som bryggare på Vega samtidigt som han fortsätter sin utbildning.

För några månader sen slutade Otto Asklid och snart slutar Magnus Vasilis på Vega. I dag började den första ersättaren, Andreas Ekenvi.

– Jag gillar att jobba på mindre företag där man får vara med i hela processen, säger Andreas Ekenvi, som kommer från Trollhättan men numera pendlar till Göteborg från Alingsås.

Efter färdig lärlingsutbildning började Andreas jobba på O/O Brewing, men förlorade jobbet i samband med coronakrisen. Därefter har han jobbat på Poppels innan jobbet på Vega dök upp.

– Det är lite skrämmande och stort ansvar men jag ser det som en superutmaning, fortsätter Andreas.

– Nu ska jag insupa så mycket kunskap jag kan från Magnus och Ulf innan Magnus slutar här. Men sen tror jag att vi ska kunna fortsätta och bygga upp nåt riktigt bra här.

Vega letar just nu efter en huvudbryggare också som ska göra teamet komplett. Sedan tidigare finns Ulf Eriksson där som lärling, men även han kommer att få en halvtidsanställning nu vilket innebär att Vega faktiskt expanderar, från två till två och en halv bryggartjänst.

Otto Asklid och Magnus Vasilis försvinner inte från ölscenen i och med att de slutar på Vega. När Systembolagets nya ölbutik på Nordstan i Göteborg slår upp portarna senare i höst kommer båda två att vara en del av butikspersonalen där.