Första nya ölen på gång från Slottskällan

Omstarten är i full gång. Nu närmar sig premiären för de första nya ölen från Slottskällan.

Det var i februari som det blev klart att Coppersmith i Västerås köper Uppsalabryggeriet Slottskällan. Tanken är att flytta produktionen till Västerås under hösten, för att sedan titta på en ny lokal för Slottskällan i Uppsala. Kanske då i form av en bryggeripub.

Nu har jobbet med att ta fram nya öl för Slottskällan kommit en bit på väg. Blonde IPA och Summer Saison blir de två första ölen ut på marknaden.

– Vi har tagit fram en hel del provbrygder och hoppas ha de två första ölen ute på Systembolaget i juni, säger vd Petri Karhukorpi.

Därefter ska det släppas ytterligare en ipa samt en modern lager i juli eller augusti.

Den utrustning som finns i Uppsala ska säljas av, men än så länge bryggs det öl även där.

Förutom de nya ölen ska också en del av den befintliga Slottskällan-portföljen behållas. Freedom IPA och Svart säljer båda bra på Systembolaget och de ölsorterna ska leva vidare. Det samma gäller för London och Uppsala, som ska finnas både som starköl och folköl.

– Det här är öl som säljer bra och då finns det ingen anledning att göra något. Nu hoppas vi att de nya ölen ska fungera bra, säger Karhukorpi.

Slottskällans Bryggeri startades redan 1997 och har genom åren tagit fram många uppskattade öl. Den allra första ölen som togs fram på bryggeriet hette passande nog Premiär, men även ölet Uppsala har funnits med i många år.

Genom åren har bryggeriet bytt ägare några gånger och nu är det alltså Coppersmith och Petri Karhukorpi som har tagit över.