Finske skyttekungen hyllas med eget öl

Teemu Pukki får sitt eget öl. Foto: Woodforde.

Teemu Pukki har haft ett fotbollsår som verkligen imponerar. Nu får han sitt eget hyllningsöl av bryggeriet som sponsrar hans lag Norwich i England.

 

Pukki har öst in mål under en längre tid. Han var den kanske viktigaste spelaren när Norwich i våras tog steget upp i Premier League, och även i den högsta ligan har framgångarna fortsatt. Så här långt har han gjort sex mål där och han var också helt avgörande med sina tio mål i kvalet när Finland för första gången kvalade in till ett EM-slutspel.

Nu hyllas han av bryggeriet Woodforde, som sponsrar Norwich och tidigare bland annat bjudit fansen på gratis öl när det gick riktigt bra för laget.

”The Perfect Finnish” heter ölet som är en amber ale på 3,8 procent. Ölet släpps först på lokala pubar, men ska också distribueras ut bredare på de brittiska öarna under december månad.

– Vi är glada över att samarbeta med klubben och över att ha gjort det här ölet. Vi hoppas ha gjort Teemu rättvisa med ett öl som precis som han ska bli en stor succé bland fansen, säger Woodforde i ett pressmeddelande.