Fest hela dagen när Ölgäris firade två år

Bildspel

Bild 1 av 23

Göteborg. Karin Hagberg och Hannah Södersten firade tvåårsjubiléet i Göteborg med god öl. (Foto: Ronny Karlsson)

Tre fester på en och samma gång. Så var det när Ölgäris firade sitt tvåårsjubileum i helgen och det var många som ville vara med och fira.

Ölgäris är föreningen som jobbar för att få ett mer jämställt klimat inom ölbranschen. I helgen var det dags för tvåårsfest och det firades rejält.

– Det känns fantastiskt och det är jättekul med jubileum. Det är så kul att vår Facebook-grupp fortfarande växer och det känns som ingen droppar av, säger vice ordförande Karin Hagberg.

Festerna genomfördes på Lådan i Stockholm, Basque i Göteborg samt på Grand Öl & Mat.

– Ölgäris är ju från början en digital grej, men det är kul att folk också vill träffas på riktigt. Att ses så här och ha kul är en grej, men vi vill också vara med och påverka, säger Hagman.

På festen i Göteborg fanns några av de 20 öl som var utvalda till jubileet och som alla serverades i Stockholm. Där bjöds också på tårta och för medlemmarna i Ölgäris fanns en del specialerbjudanden.

– Vårt mål är att göra branschen mer jämställd och vi vill att alla ska få dricka precis den öl de vill, säger Hagberg.

Även i Stockholm och Malmö blev det trevliga fester och framför allt i Stockholm var intresset riktigt stort. 

– Det här var det största evenemang som vi gjort sedan vi bildade förening och jag är otroligt glad att utfallet blev så lyckat. Vi fick till ett jättehärligt VIP-mingel i Stockholm där dessutom Camilla från Qvänum Mat och Malt var på plats med ölprover. Det vartt uppskattat inslag, säger Ölgäris grundare Josefine Törnqvist.

Föreningens framtid ser också ljus ut, och det mörkes även under festen.

– Under dagen hade vi också ett erbjudande på medlemskap för 2020 som blev väldigt populärt. Och det värmer såklart extra mycket att se att intresset och förtroendet för föreningen är så starkt, säger Törnqvist.

Här ovan kan du se bilder från alla tre festerna.