Erfaren bryggare del av nysatsning

Peder Josephsson är kocken med lång erfarenhet av ölbryggning. Nu är han en av personerna bakom nystartade Hantverksbyns bryggeri i Rejmyre.

Josephsson hade sitt första bryggarjobb på Jämtlands Bryggeri men har också haft anställningar på Zeunerts och Nils Oscar. På Nils Oscar var han i elva år innan han slutade sent under fjolåret. Han är också utbildad kock och har en hel del erfarenhet även av det yrket.

Nu är han i startgroparna för ett nytt projekt tillsammans med Robin Sanderfalk och Ceith Landin. De tre ska driva Hantverksbyns Bryggeri i Rejmyre. Premiär blir det 21 oktober då de arrangerar en oktoberfest.

– Det blir första gången som det går att prova vår öl. Det ölet är bryggt hos Värmdö Bryggeri, men vi ska vara i gång själva så fort vi har alla tillstånd klara, säger Josephsson.

Inledningsvis brygger de 200 liter per gång och det finns inga planer på att i nuläget leva på enbart bryggeriet. 

– Vi vill brygga rena och snygga öl och nå ut till en publik. Vi siktar inte mot att vara ett hajpat bryggeri, men lite vill vi samtidigt ta ut svängarna.

Inledningsvis är planen att sälja ölet på fat i närområdet. Bland annat kommer ölet att finnas på det gästgiveri som ligger i närheten. Men lite längre fram finns fler planer.

– Vi hoppas på att ta fram ett folköl som vi kan sälja i butiker lokalt. Vi skulle gärna vilja göra ett alkoholfritt öl också.

Hantverksbyn i Rejmyre drar till sig en hel del turister och där finns sedan tidigare bland annat en smedja, garveri, glasbruk och ett gästgiveri. Nu kan vi snart lägga till ett bryggeri på den listan också.