Elin först att svara på sommarfrågorna

SOMMARFRÅGOR 2020

Elin Carlsson är först ut i vår sommarserie. Foto: Ronny Karlsson.

Nu inleds vår sommarserie där svenska ölprofiler får svara på lite blandade frågor. Först ut är Elin Carlsson, grundare av FemAle i Göteborg.

 

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– FemAle har tyvärr fått ta en paus i dessa tråkiga tider då vi inte kunna hålla några evenemang. Det tråkigaste är nog att En Öl- och Whiskymässa i Göteborg ställdes in och att vi inte fick hit (eller prova) vår öl vi bryggde i Ryssland tillsammans med bryggeriet Mookhomor. Men vi hoppas dock på att kunna ordna några ”öl-häng-i-park”-kvällar under sommaren så att vi får träffa lite härligt folk och dricka goda öl i solen. För min egen del så har jag försökt att hålla distans så mycket som möjligt så därför har det inte blivit några öl ute på krogar eller restaurang på ett bra tag. Vi hoppas att detta snart ändras så att man får träffa alla glada och underbara människor att dricka öl med igen.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Det bästa med sommaren 2020 är nog att den kommer vara hyfsat stressfri för min del. Jag kommer att ta dagarna som dom kommer och spendera tiden med mina närmsta. Det kommer att vara mycket utomhus-häng, ölprovningar i gräset och lata dagar på stranden.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Oj, detta är en så himla svår fråga! Jag kommer inte kunna svara en specifik öl utan jag kommer att svara att min favorit just nu är en IPA bryggd hos Stigbergets. Inget kan gå fel med en humlebomb från detta härliga Göteborgsbryggeri.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Nej. Tyvärr så tror jag inte att vi kommer att få se någon gårdsförsäljning i Sverige. Men jag hoppas såklart att det kommer att bli så i framtiden.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Denna middag skulle utspela sig på årets Brewskival och jag skulle bjuda tre nyfunna härliga människor från festivalen som jag skulle vilja lära känna lite bättre. Detta för att jag INNERLIGT hoppas att Brewskival kommer att kunna hållas i augusti, det hade vart helt fantastiskt att få någon form av socialisering efter denna tråkiga vår.