Dyr mark stoppar Brewdogs expansion

Brewdog lägger ner planerna på en storsatsning vid sitt bryggeriet i Skottland. De 80 jobb som skulle skapas blir därför inte verklighet.

Ambitionen för Brewdog har varit att bygga ut rejält vid bryggeriet i Ellon i nordöstra Skottland. Planerna innefattade ett hotell, en flott restaurang, ett konferenscenter och ett destilleri. Satsningen var planerad att kosta cirka 5 miljoner pund, cirka 55 miljoner kronor, och projektet skulle resultera i 80 nya jobb.

Men kommunen Aberdeenshire har satt ett pris på marken som Brewdog är starkt kritiska mot. Vid en värdering av marken, gjord av en oberoende kraft i maj i fjol, bedömdes kostnaden ligga på cirka 55 000 kronor per hektar. Men Aberdeenshire kräver 3 300 000 kronor per hektar. Sammanlagt handlar det om 2,5 hektar som skulle köpas för projektet.

Brewdog skriver på sin hemsida att man fick köpa 52 hektar i Ohio, USA, billigare än vad marken skulle bli runt det befintliga bryggeriet i Skottland. I Ohio pågår ett bygge av ett nytt bryggeri.

Planerna är tänkta att fortfarande bli verklighet, men då på en annan plats i Skottland.

”Vi kommer att leta efter mark i ett område med företagsvänligt klimat, i stället för den motvilja till investeringar och nya jobb som vi möter lokalt”, säger man bland annat på hemsidan.

Läs hela Brewdogs uppdatering här.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Dyr mark stoppar Brewdogs expansion

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer