Dokumentär får Watts att varna anställda

James Watt.

I kväll sänder BBC en granskande dokumentär om Brewdogs personalpolitik. Något som grundaren James Watt inte verkar uppskatta.

I Brewdogs forum för investerare och personal, ”Equity for Punks”, har James Watt gått ut och varnat för att det hela kommer att sluta i domstol.

– BBC har troligen sagt till sina källor att de kan vara anonyma, skriver han innan han lägger till att anonymitet aldrig kan garanteras och att en domstol skulle kunna tvinga BBC att namnge Brewdoganställda som medverkat i dokumentären.

– Om detta oroar någon på något vis, så är det inte för sent att dra tillbaka ditt medgivande, skriver han sen, enligt The Guardian.

En talesman för fackföreningen Unite har svarat på Watts inlägg.

– Inga försök att skrämma före detta och nuvarande medarbetare som står upp mot systematisk dålig behandling kommer att accepteras. Vi representerar alla Unites medlemmar fullt ut mot ett försök av en multimiljonär att tysta dem.

Watt stannar dock inte där. Han menar att BBC:s dokumentär är felaktig.

– Vi vet att BBC har fått felaktig information som om det sänd ut är mycket ärekränkande. Brewdog står bakom transparans och undersökande journalistik, säger han.

– Men, företaget måste också skydda sig mot ärekränkande beskyllningar och kommer inte att tveka att göra det.