Det betyder ölnamnen hos Beerbliotek

Bildspel

Bild 1 av 3

Adam Norman visar upp några av de öl som fått lite längre namn.

Ölnamn kan vara roliga, konstiga eller bara svåra att förstå. Vi tog ett snack med Adam Norman för att få en förklaring till några av Beerblioteks ölnamn.

Beerbliotek är att av de bryggerier som bryggt flest olika öl i Sverige. Det kräver en hel del fantasi när man ska komma på olika ölnamn. Den fantasin finns onekligen på bryggeriet och många ölnamn är svåra att förstå för den som inte är insatt. Här förklarar Adam Norman några av namnen.

Strapontin:

– En collab med L´Ermitage. Namnet är franska för hopfällbar stol och kommer sig av att en av de franska bryggarna försökte en hel dag utan att komma på det ordet.

The Titanic Soundtrack:

– Också en collab, den här med Le Nebuleuse i Schweiz. En av bryggarna avslöjade sin stora hemlighet, att han i sin stora samling med hip hop-skivor också hade soundtracket till Titanic. Det är inte så hemligt längre…

Du Luktar Lite Som Första Gången Jag Träffade Dig:

– Lite creepy men det var vad vår kompis Victor sade en gång när han kramade Richard (Bull). Det kan bli en uppföljare här också, som då får namnet ”You smell different when you are awake”.

Still Not Found What You´re Looking For?:

– Det är väl en passning till en del ölnördar. I ölvärlden är det många som vill han ha öl hela tiden, det här är ett öl som påpekar det.

Kilos of Cookies:

– Kilo är Magnus Svenssons hund som numera bor hos Mariana Schneider. Och Cookie är min hund. Vi bryggde en öl med kakor och använde hundarnas totala vikt, 37 kilo, med kakor i ölet.

Not Guilty! The Juice IPA:

– Ett öl vi bryggde med Cervisiam. Idén var att brygga en NEIPA fast med lite mer beska. Dom är inte riktigt kloka, jag tror de kom på namnet. Den hette Not Guilty! The OJ IPA och syftade förstås på OJ Simpson. Men det namnet godkände inte Systembolaget. Då blev det The Juice IPA, som anspelar på OJ:s smeknamn.

Pissed Volonteers:

– Det är en collab med Sören på Dry & Bitter. Vi hade faktiskt planer på att starta en podd och gå runt och prata med bryggare på festivaler, den skulle heta Pissed Volonteers. Men det blev en öl i stället.

Göteborgswitz:

– En klassisk Göteborgare, det var nog Daniel på Odd Island som kom på namnet.

I Cant Undrink The Things I´ve Drunk:

– En collab med Whiplash. Namnet kommer från en låt med bandet Frightened Rabbit som sjunger ”I Cant Unsink The Things I´ve Sunk” i låten ”I Wish I Was Sober”. Fyra dagar innan vi släppte ölet tog sångaren livet av sig och vi fick panik. Men vi kontaktade bandet och de tyckte det var okej att släppa ölet.

Beerblioteket. If Thats Your Real Name?

– Vi blir kallade allt möjligt av folk, vi ville påpeka att ölet från Beerblioteket är bryggd av Beerbliotek.

Some Men Just Want To Watch The World Burn:

– Vi bryggde öl samma dag som valet i USA och förstod att Trump skulle bli president. Vi ändrade i bryggschemat och gjorde det här ölet. Det släpptes i nio olika länder samtidigt på Inauguration Day i januari och vi hade en tap takeover med tio mörka öl på Brewers Beer Bar. Det handlar mer om honom som person än om politik, faktiskt.

Queerbliotek:

– Ett öl vi bryggde tillsammans med Haket när de hade ett tält på Göteborg Pride.

Thats Not How Anagrams Work, Mate:

– Det är ett akronym och inte ett anagram på etiketten. Det var någon som sade fel någon gång och sade om ett akronym att det var ett bra anagram.

Whats Better Than Roses On A Piano:

– Ett skämt som någon berättade i samband med installationen av burklinan i bryggeriet. Mer än så säger jag inte.