De betalar miljoner för att nobba uppköp

Craft Beer Alliance köps inte upp till 100 procent av AB InBev. Foto: Montage.

AB InBev betalar runt 20 miljoner dollar för att inte köpa upp Craft Beer Alliance. Jo, det är faktiskt sant och nu återstår att se vad som händer framöver.

Det låter kanske lite konstigt, men så här ligger det till. AB InBev äger redan 32,2 procent av Craft Beer Alliance och när den affären genomfördes hade man också en option på att köpa hela företaget.
23 augusti gick den optionen ut och då hade AB InBev inte kommit in med något bud. I det första kontraktet stod då inskrivet att öljätten skulle betala 20 miljoner dollar om man inte fullföljde köpet.
Craft Beer Alliance är ägare till bland annat varumärkena Kona Brewing Widmer Brothers, Wynwood Brewing och Cisco Brewers.
Trots att uppköpet uteblev ser CBA:s ledning ljust på framtiden.
– Även om vi är besvikna över beslutet som togs, så kan vi nu vända fokus mot att förfina de strategier vi har. Vi ser positivt på framtiden, inte minst med den hjälp som 20 miljoner dollar gör i kassan, sade CBA:s Andy Thomas i en pressrelease.
AB InBev jobbar redan med distributionen för CBA:s varumärken, så även efter den uteblivna affären kommer företagen att jobba nära varandra.