Dating-appar ett hot mot ölets framtid?

Är det dating-appar som är det stora hotet mot ölets framtid? Brewers Associations vd Bob Pease ser ett problem med att folk träffas via mobiler istället för på krogen.

Det finns förstås en del olika hot mot ölets utveckling i USA, även om craft beer så är långt växer och det är de stora företagen som tappar marknadsandelar.

Många tror att legaliseringen av cannabis i allt fler delstater ska vara ett hot mot ölet. Men Brewers Associations vd Bob Pease är inte så orolig för det. Han ser ett helt annat hot mot utvecklingen av både bryggerier och barer. Nämligen dating-appar och mobiltelefoner i stort.

– Vi tror att just nu är iPhone ett större hot än cannabis. Förr brukade man gå ut för att träffa andra människor, och gå till en bar. Nu sitter man hemma och swipar höger på din telefon, du behöver inte gå någonstans. Allt det här är den utveckling som sker i samhället, sade Pease till Beverage Daily.

Han säger samtidigt att Brewers Association håller koll på utvecklingen för cannabis, inte minst i Kanada där legaliseringen kommit betydligt längre.